Volledig scherm
Als er zich iets bijzonders voordoet, zoals een brug die niet meer dicht wil, dan is dat voortaan te vinden op flevowegen.nl

Flevoland start eigen website voor verkeersinformatie

Weg- en vaarweggebruikers in Flevoland kunnen zich vanaf nu via een nieuwe website en sms-dienst laten informeren over bijzonderheden op hun voorgenomen route. Op de nieuwe website flevowegen.nl is informatie over wegen, fietspaden en vaarwegen bij elkaar gebracht.

De site geeft informatie over werkzaamheden, ook aan bruggen en sluizen, en over omleidingsroutes. Ook onverwachte stremmingen, bijvoorbeeld als gevolg van een ingeval, zijn er te vinden. Verder is te zien welke grote verbeteringen er de komende jaren nog op stapel staan.

SMS-dienst

Via de site is ook aanmelding voor een waarschuwingsdienst per sms mogelijk. Dit is nog een proefproject. Als er iets aan de hand is op de door de gebruiker aangegeven routes dan wordt deze daar per sms van op de hoogte gesteld. Aan de hand van ervaringen van gebruikers wordt deze dienst verder uitgebouwd en verbeterd.

Gebruikers kunnen ook zelf meldingen sturen, bijvoorbeeld over gevaarlijke situaties die ze onderweg tegenkomen. Die wordt door de wegbeheerders gebruikt voor verbeteringen.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland