Volledig scherm
'Pak je kans', voor het tweede jaar in Flevoland. © Eigen foto

Flevolandse jongeren starten in acht weken tijd een eigen onderneming

FLEVOLAND - Het project 'Pak je Kans' van Stichting The New Entrepreneur helpt jongeren een eigen onderneming op te zetten. Op 21 november start het project in de regio Flevoland.

Jongeren die net van school komen hebben vaak veel motivatie om aan de slag te gaan. Echter blijkt het voor hen niet altijd even makkelijk om aan werk te komen. Een eigen bedrijf beginnen is dan een alternatief.

Pak je Kans is een project waarbij werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar in acht weken tijd een eigen onderneming starten. Ze krijgen professionele begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het enige wat de deelnemers nodig hebben is tijd en een goed bedrijfsidee.

Na het succes van vorig jaar gaat Pak je Kans nu voor de tweede keer van start in Flevoland. Vorig jaar deden twintig jongeren uit de regio Flevoland mee aan het project. Een oud-deelnemer van Pak je Kans vertelt: "Ik liep al een jaar rond met het idee om een eigen bedrijf te starten, maar ik wist niet waar ik moest beginnen en ik durfde het eigenlijk niet. Door Pak je Kans heb ik eindelijk de stap gezet.''

Werkloze jongeren uit Flevoland die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.pakjekans.nl.

Flevoland