Volledig scherm
File op de A6 © GinoPress B.V.

Flinke file op A6 door wegwerkzaamheden

Op de A6 tussen Lelystad en Almere staat een flinke file. Er is meer dan veertig minuten vertraging door wegwerkzaamheden. 

De rechterrijstrook is dicht. 

Klagen

De ANWB raadt verkeer richting Amsterdam aan Zwolle/Amersfoort aan te houden: N50, A28, A1. Op social media wordt er geklaagd over de file. Zo zegt een bestuurster: ‘Jullie kunnen het nooit voor iedereen goed doen, maar om nu midden op een drukke zaterdag met veel vakantieverkeer een paal in de berm te laten neerzetten door zes mannen, waardoor een lange bijna stilstaande file ontstaat van 50 minuten; behoorlijk inefficiënt!’. 

Rijkswaterstaat reageert op de tweet: ‘De file is daar inderdaad flink en daar balen we van, Elles. Ik speel dit dan ook even door hier. Dank voor je signaal.’ 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland