FNV over faillissement ziekenhuis Lelystad: ‘Zorgvuldigheid? Ammehoela!’

videoPal naast het ziekenhuis in Lelystad houdt Cor de Beurs van de FNV maandag spreekuur voor het personeel. ,,Er leven veel vragen, ze zitten bomvol onzekerheid’’.   

Ze werkt al jaren in MC Zuiderzee, sloeg kortgeleden noodgedwongen een nieuwe weg in als assistente in de apotheek. Door gezondheidsklachten kan ze niet meer aan het bed staan, vertelt deze vrouw die niet met naam in de krant wil. ,,Ik stond op het punt om een opleiding te beginnen toen we bijelkaar werden geroepen en hoorden dat het ziekenhuis failliet was. Nu weet ik niet wat ik moet doen’’. Ze heeft een speeddate gehad voor een baan in het St Jansdal in Harderwijk. ,,Maar ik vraag me af wie er op me zit te wachten’’. 

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland