Volledig scherm
© Facebook

Foto van Lelystads jongetje in prinsessenjurk gaat viral

LELYSTAD – Urenlang zeurde zijn zoontje erom: de mintgroene prinsessenjurk van de H&M. Wat doe je dan als vader? Martin Gijzemijter uit Lelystad besloot de jurk voor hem kopen. De foto van de kleine Matthijs (3) in prinsessenjurk die Gijzemijter op Facebook zette wordt nu massaal geliket.

,,Mijn zoontje is de mooiste prinses die ik ooit heb gezien”, schrijft de trotse vader bij de foto van zijn zoontje in een mintgroene jurk.

De foto is inmiddels al meer dan 14.000 keer geliket. Mensen reageren vooral positief op de prinsessenjurk van Matthijs, schrijft zijn vader in een blog. Toch zijn er ook mensen die denken dat zijn zoontje gepest zal worden met de jurk. ,,Er heeft tot nu toe nog niemand negatief gereageerd’’, schrijft Gijzemijter. ,,En als morgen iemand mijn zoontje op straat uitlacht om zijn jurk en hij wordt daar onzeker van, dan loop ik er overmorgen in een jurk naast.’’

Gijzemijter voegt daar nog aan toe dat zijn zoontje pas drie jaar oud is. Hij schrijft dat hij helemaal geen statement wilde maken, of de wereld wil laten zien hoe open-minded hij is. Hij wilde gewoon zijn zoontje gelukkig maken.

Flevoland