Lelystad Airport is qua faciliteiten gereed om open te gaan als vakantieluchthaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport is qua faciliteiten gereed om open te gaan als vakantieluchthaven. © Foto Freddy Schinkel

Fraude met stikstofcijfers door Lelystad Airport? Dit is waarom justitie daar onderzoek naar doet

Het strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie naar mogelijke fraude met stikstofcijfers door Lelystad Airport is een unicum. Toch kan het OM niet anders. Vijf cruciale momenten in de stikstofsoap die tot het strafonderzoek hebben geleid.

18 reacties

 • Martijn van Gene

  7 maanden geleden
  Ze moeten Cora van Nieuwenhuizen eens door de FIOD laten doorlichten. Ik vermoed dat zij ergens een door Schiphol gespekte rekening aan over gehouden heeft. Ze was me net iets te fanatiek pro-EHLE.
 • Nico van der Zee

  7 maanden geleden
  De overheid fraudeert, liegt en bedriegt. In de Toeslagenterreur knevelt ze haar slachtoffers en worden er 1650 kinderen uit huis geplaatst. De Groninger aardbevingsslachtoffers zijn murw geslagen. De stikstofberekeningen om de boeren uit te roeien en het plattelandsleven onmogelijk te maken, kloppen evenzo niet. Terecht moeten we deze overheid wantrouwen. Hulde aan alle kritische geesten, die zich niet laten verblinden door het wanbeheer dezer overheid.
 • jos zoet

  7 maanden geleden
  Tijd voor kamervragen ....
 • Anoniem

  7 maanden geleden
  Hulde aan Adegeest, maar benieuwd of OM door kan/durft te pakken in geval van kwade opzet. n.b. Zojuist gelezen dat bij Toeslagen de Belastingdienst niet wordt vervolgd ('het zou niet kunnen' juridisch gezien ?), en zo zijn er helaas meer overheidsdiensten/bedrijven waarbij vraagtekens bij de integriteit kunnen worden gezet.
 • Erik Biesemaat

  7 maanden geleden
  @ André Eggerding, ik ben tegen Lelystad Airport maar uw ‘verbod’ treft mij niet: ik vlieg namelijk nooit. Waarmee ik overigens niet beweer dat zij die dat met mate doen geen recht van spreken zouden hebben.