Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Harold Hofstra: ,,Dit is echt een trendbreuk met het verleden. Voor het beheer dat we de afgelopen twintig jaar hebben gedaan, is niet meer voldoende maatschappelijk draagvlak.'' © Foto Freddy Schinkel

Gedeputeerde over grote grazers Oostvaardersplassen: We sluiten afschot niet uit

Het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen moet met bijna de helft worden teruggebracht. Gedeputeerde Staten laat onderzoeken om zoveel mogelijk dieren te verplaatsen, maar als er geen vraag is naar de Flevolandse dieren volgt afschot. ,,Dan staan we voor een voldongen feit'', zegt gedeputeerde Harold Hofstra.

Een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel (CDA) adviseerde de provincie eind april om het uit de hand gelopen aantal grote grazers in het natuurgebied terug te brengen tot maximaal 1100 dieren.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland