Luchtfoto van Lelystad Airport. Alles is klaar om vakantiegangers en hun vluchten te ontvangen. Het kabinet neemt in 2022 een besluit.
Volledig scherm
Luchtfoto van Lelystad Airport. Alles is klaar om vakantiegangers en hun vluchten te ontvangen. Het kabinet neemt in 2022 een besluit. © Shutterstock / Aerovista Luchtfo

Geen duidelijkheid over lot Lelystad Airport: nieuw kabinet neemt pas in 2022 besluit over opening

Het nieuwe kabinet stelt het besluit over Lelystad Airport uit. Pas in 2022 zal Rutte IV een definitieve beslissing nemen over de opening van het vakantievliegveld in Flevoland.

9 reacties

 • M.C. Fels

  1 maand geleden
  Gooi zo veel mogelijk kleine vliegvelden dicht. En stop met vliegen, als je kunt. Het is nu zo heerlijk rustig in de lucht.
 • Coos Paulusma

  1 maand geleden
  Lucratieve intercontinentale vluchten. Lucratief voor wie? Kan iemand mij helder uitleggen waarom overstappende passagiers van grote economische waarde voor Schiphol en voor heel Nederland zijn? Omdat ze tussen de twee vluchten door een broodje en een kop koffie kopen?
 • E Noorman

  1 maand geleden
  Alleen Lelystad airport voor de kleine luchtvaart, recreatie en kleine zakenvluchten! We laten de natuur van de Veluwe toch niet verkwanselen door de vieze uitstoot van grote vliegtuigen?? Heel de recreatie ligt dan op zijn gat en de natuur gaat kapot!! En dat wanneer het MILIEU zo'n grote rol speelt in de kabinetsplannen!! Totaal niet te verkopen!!!
 • Bri Lefrandt

  1 maand geleden
  Lelystad heerlijk open laten gaan. Zo verspreid je de druk in t westen. Er is al voor miljoenen geïnvesteerd en schaft ook werkgelegenheid. En alleen open voor vliegtuigen die aan alle voorwaarden voldoen. Als de keuze is gemaakt moet het ook open. Dit was ook met de 2 metro’s in Amsterdam decennia’s is er geklaagd en wat een verbetering voor de stad!
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Lelystad airport? Daar zit niemand op te wachten en laat het westen zijn eigen CO2-sop gaar koken..
 1. Landschapsbeheer Flevoland herhaalt ‘dierenonderzoek’ in Lelystad

  Landschaps­be­heer Flevoland herhaalt ‘dierenon­der­zoek’ in Lelystad

  Veel mensen vinden het leuk om te weten welke dieren in hun tuin zitten. Een groot deel van het stadsoppervlak bestaat uit tuinen. Door te onderzoeken wat daarin allemaal rondscharrelt, ontstaat een goed beeld welke (zoog)dieren er bijvoorbeeld in een stad leven. Zo’n onderzoek naar het gebruik van tuinen door met name vos en andere kleine roofdieren was vijf jaar geleden ‘een succes’ in Lelystad. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om dit project nogmaals uit te voeren in de provinciehoofdstad. Komen er nu andere soorten voor dan toen?

Flevoland