Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Gewelddadige overval op woning in Lelystad

Bewoners van de Botter in Lelystad zijn afgelopen nacht het slachtoffer geworden van een gewelddadige woningoverval. Drie mannen drongen de woning binnen. Mogelijk werd gedreigd met een vuurwapen. Niemand raakte gewond.

De politie kreeg rond 03.50 uur melding van een overval. De daders waren gevlucht. Een zoektocht in de omgeving, onder meer met een hond, bleef zonder resultaat. Ook een oproep via Burgernet leverde niets op. Naderhand bleek dat de daders waarschijnlijk niets hebben gestolen tijdens de overval.

Van twee verdachten is het signalement bekend. De eerste verdachte heeft een donkere huidskleur, een smal postuur en een lengte van circa 1.80 tot 1.95 meter. Hij is ongeveer 25 jaar oud, droeg een blauwe gewatteerde jas en een lichtkleurige muts met een capuchon erover. De tweede man heeft een licht getinte huidskleur en is ongeveer 18 jaar oud. Hij droeg een ook een lichtblauwe gewatteerde jas en had zijn mond bedekt. Waarschijnlijk met een sjaal.

De politie is een onderzoek gestart naar de overval en roept getuigen en tipgevers op om zich te melden.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland