Politie en ambulance op de plek in de Kempenaar waar net een steekpartij heeft plaatsgevonden.
Volledig scherm
Politie en ambulance op de plek in de Kempenaar waar net een steekpartij heeft plaatsgevonden. © AS Media

Gewonden bij twee steekpartijen in Lelystad

Bij twee steekpartijen aan het begin van de zondagavond zijn in Lelystad twee personen gewond geraakt. De steekpartijen vonden vrijwel tegelijkertijd, maar wel kilometers uit elkaar plaats.

De melding van de eerste steekpartij was om 18:27 bij de Kempenaar 13. De tweede was om 18:42 uur in de Kamp 34.  Beide locaties liggen zo’n 4 km uit elkaar. 

,,We gaan er van uit dat het om twee losstaande incidenten gaat, die toevallig vrijwel tegelijkertijd plaatsvonden”, laat een woordvoerder van politie Flevoland weten. Bij de steekpartij in de Kempenaar is sprake van drie mogelijke daders, die op de vlucht zijn. De politie heeft via Twitter een signalement verspreid. Over de andere zaak is minder bekend. ,,Maar ook daarbij is iemand gewond geraakt”.

  1. St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehandelingen zoveel mogelijk in Lelystad
    PREMIUM

    St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehande­lin­gen zoveel mogelijk in Lelystad

    De ziekenhuiszorg snel weer terug naar het kwantitatieve niveau van het pre-coronatijdperk? Een illusie. Althans, zeker zolang er geen vaccin is. Bestuursvoorzitter Relinde Weil van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad schudt haar hoofd. ,,Alleen de anderhalve meter maatregel maakt al dat de ziekenhuiszorg anders is. Al is het maar dat er minder patiënten in de wachtkamer terecht kunnen.”

Flevoland