De GGD Flevoland in Lelystad
Volledig scherm
De GGD Flevoland in Lelystad © Google Streetview

GGD probeert zicht te krijgen op situatie Flevolanders

GGD Flevoland is een online enquête begonnen om een beeld te krijgen hoe mensen zich staande houden in tijden van coronacrisis. 

Ze moet informatie opleveren over de gezondheidstoestand van de Flevolanders, hoe effectief de informatievoorziening is en wat mensen doen om verspreiding van het virus te voorkomen.

„Zo hopen we te kunnen zien wat er werkelijk speelt. Als mensen de vragenlijst invullen vanuit hun eigen beleving dan levert dat een reëler beeld op dan via social media”, zegt projectondersteuner Andrea van der Kraan van de GGD. Ze hoopt dat vooral ook jongeren onder de 18 jaar de vragenlijst gaan invullen.

Verbeterpunten

De GGD in Flevoland wil de resultaten gebruiken om te kijken of mensen voldoende geïnformeerd zijn. „Het is om te kijken waar nog behoefte aan is en wat de verbeterpunten zijn in onze informatievoorziening.” Ook levert het naar verwachting een beeld op van de verspreiding van het virus. „Want we hebben weinig zicht op wat er gebeurt in de huishoudens.”

De enquête is volgens Van der Kraan geen gezamenlijke actie van de 25 GGD regio’s en dus alleen bedoeld voor het werkgebied van de GGD in Flevoland.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland