Volledig scherm
© Thinkstock

Groep uit Almere zorgt voor problemen in Lelystad: zes personen opgepakt

Een groep van zes mensen uit Almere maakte in de nacht van donderdag op vrijdag ruzie met het uitgaanspubliek in Lelystad. Hierbij zou ook geweld zijn gebruikt. 

De problemen ontstonden in de buurt van een uitgaansgelegenheid bij de Neringpassage. De groep uit Almere werd meermaals tot kalmte gemaand en toen hieraan niet werd voldaan, werden zij gevorderd te vertrekken.

Het groepje personen bleef zich hinderlijk gedragen bij het Station aan het Stationsplein. Toen één van hen – een 23-jarige man uit Almere – niet voldeed aan de vordering om het stationsgebouw in te gaan en te vertrekken, werd hij aangehouden. 

Aanhoudingen
Het groepje bleef vervelend en provocerend richting publiek en politie. Om de rust te herstellen, werd daarop iedereen van de groep aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hierbij was de politie genoodzaakt om met gepast geweld de aanhoudingen uit te voeren. Ze zijn daarop geboeid overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

  1. VVD en erfgoedvereniging schieten Catalina te hulp

    VVD en erfgoedver­e­ni­ging schieten Catalina te hulp

    Zowel erfgoedvereniging Bond Heemschut als VVD-Kamerlid Remco Dijkstra maken zich zorgen over het dreigende vertrek van Nederlands enige nog vliegende Catalina vliegboot. Naar aanleiding van publicaties in deze krant heeft Dijkstra schriftelijke vragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Bond Heemschut dringt er bij minister Ingrid van Engelshoven (OCW) op aan subsidie beschikbaar te stellen om het toestel in Nederland te houden.

Flevoland