Volledig scherm
© Thinkstock

Groot aantal programma's Omroep Flevoland verdwijnt

LELYSTAD - Omroep Flevoland gaat maar een half uur televisie maken per avond. In plaats van een uur vullend avondprogrammering wordt nog maar een half uurtje gemaakt en de hele avond herhaald. Dit bevestigen verschillende medewerkers van de omroep.

Er is minder ruimte voor varia (zoals cultuur en sport) en ook op de radio worden minder programma's gemaakt. Programma's zoals Natuurlijk Flevoland, Flevoland Sport, Struinen, Binnen de Dijken, Bureau Flevoland en Straatpraat zijn volgend jaar niet meer te zien bij de omroep. Ook radioprogramma's zoals Goedemorgen Flevoland, Forum en Langs de Zijlijn verdwijnen.

Plenair
Het zijn de gevolgen van de bezuinigingen bij Omroep Flevoland. Omroepdirecteur Allard Berends wil de nieuwe koers van de omroep niet bevestigen: ,,Gisteravond (woensdag, red.) zijn onze vaste medewerkers tijdens een plenaire vergadering ingelicht, vanavond is er nog een plenaire voor onze freelancers. Ik wil het ze persoonlijk toelichten. Tot die tijd vind ik het niet netjes om er iets over te zeggen."

Miljoen
Dinsdagmiddag werd bekend dat negen medewerkers gedwongen worden ontslagen. Waar de rijksbijdrage vorig jaar, volgens het jaarverslag van 2015, nog 8,6 miljoen euro was moet het komend jaar met een miljoen minder als gevolg van de landelijke bezuiniging op last van staatssecretaris Sander Dekker.

Omroepen
Alle regionale omroepen samen moeten samen 17 miljoen bezuinigen. RTV Oost gaat op zoek naar structurele bezuinigingen en overweegt enkele live-uitzendingen van grote evenementen te schrappen. De organisatie hoeft voorlopig niemand op straat te zetten. Omroep Gelderland gaat 2 miljoen euro bezuinigen. Ook bij die omroep volgen geen gedwongen ontslagen.

Flevoland