Volledig scherm
© ANP

Grootste Lego-schip is even in Lelystad

LELYSTAD - Met een lengte van twaalf meter en een miljoen steentjes 'aan boord', is het de natte droom voor de Lego-fan.

Dit grootste Lego-schip ter wereld, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records, maakt volgende week een korte tournee door Nederland en is ook even te zien in Lelystad.

Op donderdag 13 oktober bij Scholengemeenschap Lelystad, om precies te zijn. Het schip past niet in het schoolgebouw en wordt getoond op het plein of de weg die langs de school loopt.

Het Lego-schip heet de Jubilee Seaways en is gebouwd door medewerkers van cruiseferrymaatschappij DFDS. Een stunt ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van DFDS. In totaal hebben 7000 medewerkers uit meerdere landen zo'n 900 uur gewerkt aan het schip. 'De Jubilee Seaways' is gebouwd op een trailer en weegt ongeveer drie ton. Op YouTube is een filmpje geplaatst van de bouw.

Iedereen mag komen kijken in Lelystad, maar de tijd is beperkt. De trailer opent tussen 9.45 en 10.00 uur en 11.00 uur 'vaart' het schip weer verder, naar Brielle.

De Nederlandse tournee eindigt op Lego World in Utrecht, dat van 18 tot en met 24 oktober duurt.

Flevoland