De bosbrand in Lelystad, rechts de Lage Vaart.
Volledig scherm
De bosbrand in Lelystad, rechts de Lage Vaart. © Herre Stegenga

Grote bosbrand Lelystad na ruim vier uur blussen eindelijk onder controle

De grote brand in Lelystad is onder controle. De massaal uitgerukte brandweer is meer dan vier uur bezig geweest om het vuur in het stuk bamboebos te bedwingen. 

De brandweer in Lelystad kreeg assistentie van collega’s uit de hele provincie bij het bedwingen van het hard knetterende vuur. Ook twee wagens van de brandweer van Lelystad Airport kwamen naar de bosstrook naast de wijk De Landerijen, aan de oostkant van Lelystad. De eerste melding kwam om 14.50 uur binnen, om 19.15 uur werd het sein brand meester gegeven. 

Specialist

Niemand raakte gewond, naar de oorzaak van de bosbrand is het gissen. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt daar geen onderzoek naar gedaan. Een natuurbrandspecialist van brandweer Gooi en Vechtstreek was ter plekke om hulp te bieden. ,,Daar hebben ze meer ervaring met natuurbranden’’, licht de woordvoerder toe. ,,Hij heeft ons met raad en daad bijgestaan’’. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoe groot het stuk afgebrand bos is. 

  1. St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehandelingen zoveel mogelijk in Lelystad
    PREMIUM

    St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehande­lin­gen zoveel mogelijk in Lelystad

    De ziekenhuiszorg snel weer terug naar het kwantitatieve niveau van het pre-coronatijdperk? Een illusie. Althans, zeker zolang er geen vaccin is. Bestuursvoorzitter Relinde Weil van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad schudt haar hoofd. ,,Alleen de anderhalve meter maatregel maakt al dat de ziekenhuiszorg anders is. Al is het maar dat er minder patiënten in de wachtkamer terecht kunnen.”

Flevoland