De penitentiaire inrichting in Lelystad. Op het terrein - aan de onderkant van de foto - komt mogelijk een nieuwe ‘Bunker’.
Volledig scherm
De penitentiaire inrichting in Lelystad. Op het terrein - aan de onderkant van de foto - komt mogelijk een nieuwe ‘Bunker’. © Maarten van de Biezen

Grote criminelen straks naar Lelystad: kabinet zet bouw zwaarbeveiligde rechtbank door

Nederlands grootste criminelen staan over een paar jaar voor de rechter in Lelystad. Het kabinet laat naast de bestaande gevangenis een gloednieuwe zwaarbeveiligde rechtbank bouwen voor megastrafzaken.

4 reacties

 • Winny lieverst

  4 dagen geleden
  Misschien is de luchthaven wel een geschikte plek. Er zijn daar per slot van rekening al wat voorzieningen.
 • Chris Huisman

  5 dagen geleden
  @ J Verboom. Even goed lezen misschien voor wat betreft de ebi. Die landingsplaats zal men ook wel over nadenken en de mariniers, die komen in Nieuw Milligen.
 • J Verboom

  5 dagen geleden
  Zou er dan ook gelijk een EBI aan toevoegen + een beveiligde landingsplaats voor helikopters. Als je nu naar de foto kijkt moet er wel heel veel gedaan worden om het echt goed beveiligd te krijgen. Je zou er ook voor kunnen kiezen zo iets in te richten (bouwen) op het terrein van de nieuwe kazerne van de mariniers er moet daar toch gebouwd worden en je kan terugvallen op mensen die om kunnen gaan met wapens. Maar wellicht is het beter om alles in de buurt van Amsterdam te houden.
 • adri gerritsen

  5 dagen geleden
  Nutteloze geld voorspelling vind ik het .