Volledig scherm
Nieuw dit jaar is het paardrijden. © Eigen foto

Grote interesse in scholierensport Lelystad

LELYSTAD - Bijna 1100 kinderen hebben zich dit jaar ingeschreven voor het programma Scholierensport in Lelystad.

Het programma wordt uitgezet door het Sportbedrijf Lelystad bij 41 sportverenigingen die scholieren uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs een kennismakingscursus aanbieden. Dit samen is maar liefst goed voor 2323 kennismakingen in het seizoen 2016-2017.

Verenigingen
Marco van de Water, hoofd Exploitatie bij het Sportbedrijf Lelystad: "Dit succes is niet alleen te danken aan het sportbedrijf, of aan de verenigingen die deelnemen. Ook alle vakleerkrachten hebben hun steentje bijgedragen om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten."

Handbal
De eerste kennismakingslessen hebben inmiddels plaatsgevonden. Bij Handbal Vereniging Lelystad kwamen tijdens de eerste les ruim zestig kinderen kennismaken met deze sport. De kinderen genoten zichtbaar van de training. Ook de trainers hebben er een super goed gevoel aan overgehouden, volgens Peter de Lange van de handbalvereniging.

Sportbedrijf Lelystad gaat aankomend seizoen verschillende verenigingen ondersteunen om uiteindelijk alle 1074 kinderen een leuke en sportieve ervaring op te laten doen.

Flevoland