Volledig scherm
aanhouding, opgepakt, arrestatie, handboeien © Shutterstock

Hacker uit Lelystad veroordeeld voor valse bommelding op Amsterdam Centraal

Een 21-jarige man uit Lelystad is woensdag door de rechter in Amsterdam veroordeeld tot 90 dagen jeugddetentie en een werkstraf van 180 uur. De straf krijgt hij voor een valse bommelding die hij deed via het plaatsen van Facebookberichten op een account dat hij gehackt had. 

De jongen schreef op een Facebookaccount dat hij wist te hacken, dat Amsterdam Centraal om 13.00 uur die dag niet meer zou bestaan en dat er verschillende explosieven tot ontploffing zouden worden gebracht. Daarnaast bedreigde de jongen ook zijn voormalige baas, bezat hij hacksoftware en heeft hij zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan creditcardfraude met cadeaukaarten. 

Volgens de rechtbank heeft de jongen met zijn handelen veel overlast en nadeel veroorzaakt. Niet alleen zette de politie een grootschalig onderzoek op naar de bommelding, maar werden ook de mensen van wie hij het Facebookaccount hackte geconfronteerd met strafbare feiten die uit hun naam werden geschreven. 

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland