Hanne Buis vertrekt per 1 juni als directeur van Lelystad Airport en keert terug bij Schiphol Group, waar de Amsterdamse van 2004 tot 2017 al werkzaam was.
Volledig scherm
Hanne Buis vertrekt per 1 juni als directeur van Lelystad Airport en keert terug bij Schiphol Group, waar de Amsterdamse van 2004 tot 2017 al werkzaam was. © Foto Freddy Schinkel

Hanne Buis stopt als directeur Lelystad Airport en keert met promotie terug bij Schiphol Group

Hanne Buis stopt als algemeen directeur van Lelystad Airport. De Amsterdamse maakt op 1 juni promotie naar het directieteam van moederbedrijf Schiphol Group.

Buis vertrekt nadat ze Lelystad Airport de voorbije 3,5 jaar met een flinke uitbreiding gereed maakte voor vakantieverkeer. Dat deed ze door onder meer terminals en parkeergelegenheid te creëren en ook de verkeerstoren aan te verhogen en de start- en landingsbaan te verlengen. 

Opening vertraagd

De opening van Lelystad Airport, die voor april 2018 op de rol stond, werd onder meer door weerstand vanuit de Europese Unie en de stikstofproblematiek al vertraagd. Eind maart stelde minister Cora van Nieuwenhuizen - als gevolg van de coronacrisis - de ingebruikneming van het vliegveld voor een vierde keer uit, naar november 2021.

Daar wacht Buis niet langer op nu ze promotie kan maken. ,,Op Lelystad Airport hebben we met collega’s en partners uit de regio iets moois opgebouwd. De luchthaven heeft nu een organisatie en infrastructuur die klaar zijn om vanaf november 2021 vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen”, meent Buis. 

Chief Projects en directielid

Naast haar nieuwe functie van Chief Projects & Assets Officer zal Buis ook zitting nemen in het directieteam van de Schiphol Group. Ze vervangt de vertrekkende André van den Berg bij het moederbedrijf van Lelystad Airport, waar ze vanaf 2004 al diverse functies bekleedde.

Haar takenpakket als algemeen directeur van Lelystad Airport draagt Buis ‘met een gerust hart over aan de kundige en betrokken’ Wilma van Dijk. De directeur Safety, Security en Environment gaat een dubbelfunctie bekleden, waarbij ze wel een deel van haar taken zal afstoten.

Flevoland