De politie gaat gezien het ‘schrikbarende' aantal hardrijders vaker controleren bij de werkzaamheden bij de nieuwe afrit Lelystad-Airport.
Volledig scherm
De politie gaat gezien het ‘schrikbarende' aantal hardrijders vaker controleren bij de werkzaamheden bij de nieuwe afrit Lelystad-Airport. © Politie

Hardrijders gepakt op afrit Lelystad-Airport

Zestien auto’s reden vannacht veel te snel over de A6 bij de nieuwe afrit Lelystad-Airport. Waar in verband met werkzaamheden 70 kilometer is toegestaan scheurden twee mannen zelfs voor bij met 133 en 144 kilometer per uur. 

Snelheidscontroles werden uitgevoerd naar aanleiding van ongevallen van gisternacht op het werkvak. De snelheid is hier beperkt tot 70 kilometer per uur omdat de rijbanen versmald zijn en er geen vluchtstrook is. 

Meer dan 50 te hard

De politie noemt het aantal overtreders ‘schrikbarend’. Er zijn zestien bekeuringen uitgeschreven voor voertuigen die meer dan 30 kilometer per uur te hard reden. Bij twee bestuurders is direct het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. 

Bij het staand houden van een 46-jarige man uit Dronten die 133 kilometer per uur had gereden rook de politie een ‘behoorlijke alcohollucht’. Op het politiebureau in Lelystad werd 460 ug/l geblazen. 

Laten fouilleren

Een 19-jarige Almeerder die 144 kilometer per uur reed zei dat hij geen rijbewijs en identiteitsbewijs bij zich had. Hij wilde zich niet vrijwillig laten fouilleren. De man is hierop aangehouden waarna alsnog zijn beginnersrijbewijs tevoorschijn kwam.

De forse snelheidsovertreding kost hem een punt, z'n tweede. Dit betekent dat, zodra de strafoplegging van deze zaak onherroepelijk is, het CBR het rijbewijs ongeldig zal verklaren. 

De andere bestuurders krijgen binnenkort bericht van Justitie. De politie gaat hier vaker controleren op snelheid. 

Flevoland