Heuse 'ooievaarsflat' in hoogspanningsmast langs de A6 bij Lelystad

VideoDe ooievaarsflat? Die staat langs de A6 in Lelystad, weten kenners. In een hoogspanningsmast zijn acht nesten gebouwd. Dat gebeurt nergens anders in Nederland.

,,In Spanje is het heel normaal, maar in Nederland niet", weet Inge Hagens van Vogel- en Natuurwacht Flevoland. Dat ooievaars juist in Lelystad een mast als thuis claimen, is volgens haar simpel te verklaren: ,,Een paar honderd meter verderop is het Natuurpark Lelystad. In de afgelopen jaren zijn er tientallen ooievaars opgegroeid. Het is een koloniedier, dus ze blijven in de buurt. Iedere middag zijn om half drie de nesten leeg. Dan worden de ooievaars in het natuurpark gevoerd. Dat weten de vogels uit de masten en eten mee. Tafeltje-dek-je."

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland