Heuse 'ooievaarsflat' in hoogspanningsmast langs de A6 bij Lelystad

VideoDe ooievaarsflat? Die staat langs de A6 in Lelystad, weten kenners. In een hoogspanningsmast zijn acht nesten gebouwd. Dat gebeurt nergens anders in Nederland.

,,In Spanje is het heel normaal, maar in Nederland niet", weet Inge Hagens van Vogel- en Natuurwacht Flevoland. Dat ooievaars juist in Lelystad een mast als thuis claimen, is volgens haar simpel te verklaren: ,,Een paar honderd meter verderop is het Natuurpark Lelystad. In de afgelopen jaren zijn er tientallen ooievaars opgegroeid. Het is een koloniedier, dus ze blijven in de buurt. Iedere middag zijn om half drie de nesten leeg. Dan worden de ooievaars in het natuurpark gevoerd. Dat weten de vogels uit de masten en eten mee. Tafeltje-dek-je."

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland