Volledig scherm
Paarden knabbelen in de Oostvaardersplassen aan afgestorven bomen met op de achtergrond de contouren van Almere. © MARCO OKHUIZEN

Hoorzitting over Oostvaardersplassen

LELYSTAD - De Statenfracties van de Partij van de Arbeid, GroenLinks en de Partij voor de Dieren houden woensdagavond een hoorzitting over de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Aanleiding daarvoor is het initiatiefvoorstel van SGP en VVD dat moet leiden tot nieuw beleid met betrekking tot de grote grazers en het beheer van de Oostvaardersplassen.

PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen, voordat dat voorstel in Provinciale Staten wordt behandeld, een gevarieerd panel van deskundigen hun licht laten schijnen over de plannen en de te verwachten effecten. De hoorzitting is openbaar en voor iedereen toegankelijk. Het publiek kan ook vragen stellen.

Tijdens de hoorzitting geven vier deskundigen hun visie op het beheer van de Oostvaardersplassen. Het gaat om dierenarts Henk Luten, die verantwoordelijk is voor de veterinaire begeleiding in de Oostvaardersplassen, Han Olff, hoogleraar Ecologie en Natuurbeheer Universiteit Groningen, Theo Vulink, voormalig senior adviseur ecologie & innovatie Rijkswaterstaat en Jozef Keulartz, emeritus bijzonder hoogleraar Duurzaamheid en Levensbeschouwing en hoofddocent Toegepaste Filosofie.

De hoorzitting begint om 19.00 uur in het provinciehuis aan de Visarenddreef 1 in Lelystad.

Flevoland