Volledig scherm
PREMIUM
De striemen op de polsen van de ontvoerde man herinneren aan de 'sjorsbandjes' die hem werden omgedaan. © Herre Stegenga

In Lelystad ontvoerde man doet emotioneel zijn verhaal: 'Ik dacht: ze maken hem dood’

,,Ik stapte uit mijn auto en kreeg meteen een plastic zak over mijn hoofd getrokken. Iemand duwde me in een busje en met piepende banden reden we weg.’’ Na een nacht ‘vol bedreigingen’ werd de 55-jarige Lelystedeling donderdagmiddag vrijgelaten door zijn ontvoerders. ,,Toen brak ik’’. 

Hij praat rustig, maar de tranen staan in zijn ogen. Hij heeft al twee nachten niet of nauwelijks geslapen, zegt hij, de adrenaline houdt hem op de been. Hij slaapt in een hotel met zijn vriendin, niet op zijn etage aan de Hofstede in Lelystad. ,,Daar voel ik me nu niet op mijn gemak’’. 

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland