Inboedel van de failliete IJsselmeerziekenhuizen staat in de hal van het veilinghuis Troostwijk te wachten op een koper, afgelopen februari.
Volledig scherm
Inboedel van de failliete IJsselmeerziekenhuizen staat in de hal van het veilinghuis Troostwijk te wachten op een koper, afgelopen februari. © ANP

Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen. 

  1. ChristenUnie: ‘Minister wil Lelystad Airport koste wat kost doordrukken’
    PREMIUM
    15

    Christen­Unie: ‘Minister wil Lelystad Airport koste wat kost doordruk­ken’

    Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil ‘koste wat kost’ Lelystad Airport openen en gebruikt daarvoor een ‘omstreden procedure’. Dat concludeert de ChristenUnie na het bestuderen van een stapel documenten die openbaar is geworden na een wob-verzoek (Wet Openbaarheid Bestuur) van EenVandaag. ,,Het huiswerk én de bestuurscultuur moeten echt beter’’, zegt Kamerlid Pieter Grinwis.

Flevoland