Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport. © ANP

‘Inspraakprocedure Lelystad Airport oneerlijk’, van de 164.000 verbetervoorstellen zijn er 3 toegepast

Actiegroepen zijn boos dat het ministerie weinig doet met bijna tienduizend inspraakreacties op de plannen voor Lelystad Airport. Ze krijgen steun van hoogleraar Wim Voermans: ,,Inspraak houden terwijl je plan al vaststaat is oneerlijk.”

Hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans van de Universiteit Leiden laakt de handelswijze van het ministerie. ,,Het plan voor Lelystad Airport is in het regeerakkoord vastgelegd, dan moet je niet doen alsof je nog open staat voor alternatieven. Op die manier is inspraak gewoon oneerlijk. Want er zijn geen alternatieven, het plan ligt vast. Dan moet je niet de schone schijn ophouden en doen alsof burgers nog inspraak hebben. Zo’n opstelling doet meer kwaad dan goed.”

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland