Videostill 53 paarden gered van de dood bij grote brand in Lelystad
Volledig scherm
Videostill 53 paarden gered van de dood bij grote brand in Lelystad © Videostill

Inzameling voor afgebrande manege in Lelystad: ‘Bouwkeet, Dixi’s en meer spullen nodig’

Vrijwilligers van paardensportcentrum X-Tern in Lelystad zijn een inzameling begonnen voor het afgebrande bedrijf. Het gaat snel, in de eerste 3 uur is al 1660 euro opgehaald.    

,,Natuurlijk is X-Tern verzekerd, maar er komen veel kosten bij die niet worden gedekt’’, zegt Elly Brouwers uit Lelystad, initiatiefnemer van de inzameling op internet. Ze heeft een pensionpaard gehad bij X-Tern, komt er nog regelmatig en werkt af en toe als vrijwilliger. 

Dixi’s

,,We proberen een bouwkeet te regelen, zodat medewerkers even kunnen zitten. De kantine is afgebrand. Het toilet is ook weg en daarom zijn we bezig met Dixi’s. Ook proberen we aan kruiwagens, schoppen en andere spullen die nodig zijn om de paarden te verzorgen, te komen. We hopen dat bedrijven ons willen sponsoren. Lukt dat niet dan is er geld nodig en daarom zamelen we geld in.’’ Doel van de actie is om 10.000 euro binnen te halen. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland