Volledig scherm
Restanten van vuurwerk © ANP

Jong meisje wil vuurwerk terug en slaat agent

LELYSTAD - Een 14-jarige Lelystedelinge heeft vrijdag geprobeerd een agent te slaan.

Het meisje stak vuurwerk af op de Archipel / Neringpassage. Buurtbewoners klaagden en informeerden de politie. Het meisje werd op straat betrapt en werd, mede doordat ze al 'bekend was bij de politie', meegenomen naar het bureau. Daar zou de zaak afgehandeld worden, maar op bureau escaleerde het gesprek en sloeg het meisje een jeugdagent, deze houdt zich extra bezig met jongeren. De 14-jarige wilde haar vuurwerk terugpakken en sloeg daarbij de agent. Vervolgens is ze onder controle gebracht en is de zaak verder afgehandeld.

Justitie
Het meisje is overgedragen aan zorgkader en zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij justitie. De agent heeft geen aangifte gedaan tegen het jeugdige meisje.

  1. Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken
    PREMIUM

    Stranden, hotels en vermaaks­cen­tra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

    Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Flevoland