Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen (13) wordt in Lelystad op straat overvallen door groep jongeren

Een 13-jarige jongen is gisteravond overvallen door een groep jongeren toen hij op straat fietste in Lelystad. Hem werden meerdere persoonlijke spullen afhandig gemaakt. De daders zijn nog niet gepakt.

Het incident vond ergens tussen 18:00 en 18:30 uur plaats. Het slachtoffer, dat zelf uit Lelystad komt, fietste rond die tijd ter hoogte van de Kofschipbrug in de richting van de Scholengemeenschap Lelystad, toen het misging. Hij werd overvallen door de groep jongeren. Volgens een woordvoerder van de Politie Midden-Nederland gaat het om een groepje jeugdige daders.  

,,Een aantal van hen hield het slachtoffer vast en de anderen hebben zijn persoonlijke spullen gepakt”, aldus woordvoerder Martin de Wit. De groep vertrok na de straatroof in de richting van het Karveel. Om hoeveel daders het gaat, is niet duidelijk. Hun signalement is volgens de politie niet voldoende om te verspreiden. Het onderzoek loopt nog. Omdat de daders nog voortvluchtig zijn, doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. ,,Hopelijk hebben mensen iets gezien.”

Flevoland