Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jongen (13) wordt in Lelystad op straat overvallen door groep jongeren

Een 13-jarige jongen is gisteravond overvallen door een groep jongeren toen hij op straat fietste in Lelystad. Hem werden meerdere persoonlijke spullen afhandig gemaakt. De daders zijn nog niet gepakt.

Het incident vond ergens tussen 18:00 en 18:30 uur plaats. Het slachtoffer, dat zelf uit Lelystad komt, fietste rond die tijd ter hoogte van de Kofschipbrug in de richting van de Scholengemeenschap Lelystad, toen het misging. Hij werd overvallen door de groep jongeren. Volgens een woordvoerder van de Politie Midden-Nederland gaat het om een groepje jeugdige daders.  

,,Een aantal van hen hield het slachtoffer vast en de anderen hebben zijn persoonlijke spullen gepakt”, aldus woordvoerder Martin de Wit. De groep vertrok na de straatroof in de richting van het Karveel. Om hoeveel daders het gaat, is niet duidelijk. Hun signalement is volgens de politie niet voldoende om te verspreiden. Het onderzoek loopt nog. Omdat de daders nog voortvluchtig zijn, doet de politie een oproep aan getuigen om zich te melden. ,,Hopelijk hebben mensen iets gezien.”

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland