Volledig scherm
Elly van Wageningen wethouder Lelystad © gemeente Lelystad

Jongeren GL nomineren wethouder CU als beste lokale bestuurder

Elly van Wageningen (ChristenUnie) uit Lelystad is door DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks genomineerd voor de titel beste lokale bestuurder van 2017.

De jongerenorganisatie heeft uitsluitend vrouwelijke bestuurders genomineerd als tegenactie op de verkiezing van Binnenlands Bestuur. Dit blad heeft uitsluitend mannelijke kandidaten op de kandidatenlijst staan.   ,,Met onze actie willen we onze waardering uitspreken voor al die vrouwelijke bestuurders die zich dag in, dag uit inzetten om onze samenleving verder te brengen."

Duurzaam & toekomstgericht

Van Wageningen dankt haar nominatie aan de ‘duurzame en innovatieve wijze waarmee ze omgaat met milieu en energie.’ Ook wordt ze geprezen om haar toekomstgerichte aanpak. De Lelystadse wethouder spande zich de afgelopen vier jaar in voor de aanleg van nieuwe zonnepanelen, de komst van windparken, milieuvriendelijke verwerking van afval en het ondersteunen van elektrisch rijden.

De ChristenUnie Lelystad heeft onlangs Van Wageningen opnieuw gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. 

Enige kandidaat

Van Wageningen is de enige kandidaat uit het verspreidingsgebied van de Stentor. Andere genomineerden zijn onder anderen Paulien Krikke (burgemeester Den Haag) en Marja van Bijsterveldt (burgemeester Delft, oud-minister OCW). 

Flevoland