Lelystad Airport.
Volledig scherm
Lelystad Airport. © Dijkstra bv

'Juiste feiten' moeten onrust over lage vliegroutes verminderen

De provincie Overijssel en enkele bezorgde gemeenten hebben vandaag in een gesprek met staatssecretaris Sharon Dijksma bedongen dat de feiten over de lage vliegroutes boven Overijssel naar Lelystad Airport zwart op wit op papier worden gezet. Dit 'factsheet' zal vervolgens de komende maanden actief worden gecommuniceerd in de regio.

 1. Drukke Gooiseweg in Flevoland wordt helemaal vierbaans, nog even overlast maar dan is het werk klaar
  PREMIUM

  Drukke Gooiseweg in Flevoland wordt helemaal vierbaans, nog even overlast maar dan is het werk klaar

  Wie regelmatig over de drukke Gooiseweg (N305) van Zeewolde naar Almere rijdt had het al lang opgemerkt: de verdubbeling naar vier banen komt er aan. Na twee jaar voorbereidend werk wordt nu de laatste zet gegeven, eind september is de vierbaansweg klaar. Maar eerst nog even door een zure appel heen bijten, want vanaf 28 juni is de weg twee weken lang volledig afgesloten voor verkeer.
 2. Bedrijven haken af nu Lelystad Airport steeds maar niet van de grond komt: ‘Spelregels veranderen steeds’
  PREMIUM
  5

  Bedrijven haken af nu Lelystad Airport steeds maar niet van de grond komt: ‘Spelregels veranderen steeds’

  Meerdere bedrijven in Lelystad zijn gestopt of hebben hun biezen gepakt omdat de opening van Lelystad Airport te lang op zich laat wachten. Dat zegt Dirk-Jan Verschoor, voorzitter van Bedrijfskring Lelystad (BKL). Deze ondernemersorganisatie pleit bij de informateur voor een spoedige opening van het vakantievliegveld. ,,Het is heel belangrijk voor de plaatselijke economie.’’

Flevoland