Volledig scherm
Lelystad Airport © Foto Freddy Schinkel

Kamervragen na zorgen over vogels Lelystad Airport

De tweede kamerfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over de vogelpopulatie rondom Lelystad Airport. Aanleiding is onder meer een opiniestuk afgelopen zaterdag in de Stentor. Daarin stelt Vogelbescherming Nederland dat de opening van de luchthaven een risico is voor vogels én vliegveiligheid.

Voor kamerleden Lammert van Raan en Frank Peter Wassenberg (beiden PvdD) reden Kamervragen te stellen aan de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen van de ministers weten of ze op korte termijn de Vogelbescherming en andere natuur- en milieuorganisaties uit willen nodigen om ze bij praten over de gevolgen van Lelystad Airport voor vogels. Daarnaast willen ze weten of ze het inzicht van Vogelbescherming Nederland delen dat er nog steeds geen goed beeld bestaat van de vliegbewegingen van vogels rondom het vliegveld. 

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland