Volledig scherm
Lelystad Airport © Foto Freddy Schinkel

Kamervragen na zorgen over vogels Lelystad Airport

De tweede kamerfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over de vogelpopulatie rondom Lelystad Airport. Aanleiding is onder meer een opiniestuk afgelopen zaterdag in de Stentor. Daarin stelt Vogelbescherming Nederland dat de opening van de luchthaven een risico is voor vogels én vliegveiligheid.

Voor kamerleden Lammert van Raan en Frank Peter Wassenberg (beiden PvdD) reden Kamervragen te stellen aan de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ze willen van de ministers weten of ze op korte termijn de Vogelbescherming en andere natuur- en milieuorganisaties uit willen nodigen om ze bij praten over de gevolgen van Lelystad Airport voor vogels. Daarnaast willen ze weten of ze het inzicht van Vogelbescherming Nederland delen dat er nog steeds geen goed beeld bestaat van de vliegbewegingen van vogels rondom het vliegveld. 

  1. Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Publiek bepaalt actie Greenpeace: mogelijk camping op Lelystad Airport

    Tentjes en caravans staan binnenkort misschien op de startbaan van het vliegveld in Lelystad. Actievoerders van Greenpeace overwegen om te kamperen op Lelystad Airport. De internationale milieuorganisatie organiseert voor het eerst een verkiezing waarbij het publiek hun actie gaat bepalen. Mensen kunnen kiezen uit drie opties waarmee Greenpeace Schiphol Groep ertoe wil bewegen de koers te wijzigen voor een beter klimaat.

Flevoland