Volledig scherm
Wethouder Rentenaar was aanwezig bij het vervangen van de laatste parkeerautomaat. © [FOTOBRON]foto Fotostudio Wierd

Kentekenparkeren van start in Lelystad

LELYSTAD - Na een succesvolle testperiode voor kentekenparkeren in Lelystad, zijn op 4, 5 en 6 oktober alle bestaande parkeerautomaten vervangen.

Bij de nieuwe automaten kan betaald worden met de bankpas (via Tap & Go) of per pin.

In aanwezigheid van wethouder Ed Rentenaar is de laatste automaat vervangen en staan er nu overal in het Stadshart en Lelycentre nieuwe parkeerautomaten. Naast kentekenparkeren blijft het gemak van belparkeren bestaan. In de parkeergarages blijft het mogelijk om te betalen met creditcard/pin of met contant geld.

Ed Rentenaar: "Door de invoering van kentekenparkeren is het gebruiksgemak nog verder geoptimaliseerd: bezoekers hoeven na het invoeren van het juiste kenteken, niet terug te lopen naar de auto. Eerder hebben wij al de parkeerbundel geïntroduceerd, belparkeren doorgevoerd en binnenkort volgt het laatste parkeerproduct; de invoering van het e-loket. Allemaal parkeerproducten die er voor zorgen dat parkeren eenvoudiger, sneller en makkelijker wordt."

Het grote voordeel van kentekenparkeren is dat bezoekers niet terug hoeven te lopen naar de auto om het parkeerbonnetje achter de voorruit te plaatsen. Belparkeren is een geschikt alternatief als mensen helemaal niet naar de automaat willen lopen en graag achteraf en per minuut betalen. Met de verschillende parkeerfaciliteiten kan de bezoeker zelf een passende betaalmogelijkheid kiezen.

Flevoland