Volledig scherm
Kinderen uit de Jol krijgen hulp van wethouder John van den Heuvel. © [FOTOBRON]foto Fotostudio Wierd

Kinderen op pad om zwerfafval op te ruimen in de Jol

LELYSTAD - Elke zondag trekt een groep kinderen, voorzien van vuilniszakken, handschoenen en grijpers, door een gedeelte van de Jol in Lelystad om zwerfafval op te ruimen. Soms gaat wethouder John van den Heuvel mee op pad.

De wekelijkse zwerfvuil opruimactie wordt georganiseerd door de stichting Step-Up 4 Youth. Deze stichting is opgezet voor en door Lelystedelingen met een Roma-achtergrond. Step-Up 4 Youth organiseert tal van activiteiten in de Kustwijk. Naast Roma-kinderen zijn alle kinderen uit de buurt welkom om aan de activiteiten deel te nemen. Naast de wekelijkse zwerfafval opruimactie op zondag organiseert de stichting ook voetbalactiviteiten en is er een kookclub en een dansgroep.

Wethouder John van den Heuvel: "Dat kinderen wekelijks zwerfafval in hun woonwijk opruimen is een fantastische manier om te laten zien dat je je met elkaar in kunt zetten voor een schone leefomgeving, hoe jong je dus ook bent. Op deze manier leren kinderen verantwoordelijk te zijn voor hun eigen leefomgeving. Ook leren zij leeftijdgenootjes met verschillende achtergronden kennen."

Flevoland