Volledig scherm
PREMIUM
Trainingsmaatjes Kiran Badloe (links) en Dorian van Rijsselberghe (rechts). © Richard Langdon / Watersportverbond

Kiran Badloe uit Lelystad strijdt tegen vriend én concurrent voor plek op Spelen in Tokio

In de olympische selectie voor Tokio 2020 is slechts één plek voor windsurfers. Kiran Badloe uit Lelystad knokt de komende twee jaar nog met regerend olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe om dat ene ticket. Na het WK in Aarhus (Van Rijsselberghe goud, Badloe zilver) staat de Lelystedeling 1-0 achter, maar: ,,We hebben nog twee WK’s te gaan. Er kan nog van alles gebeuren.”

Hoe gek kan het lopen? Vrienden, trainingsmaatjes, concurrenten. Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe, twee Nederlandse topsporters die bij het windsurfen om dat ene ticket voor Tokio strijden. Twee mannen die geen geheimen voor elkaar hebben, twee derde van hun tijd samen doorbrengen over de hele wereld, keihard trainen en veel plezier met elkaar hebben.

  1. Lot VVD-raadslid Lelystad nog onbeslist  na omstreden tweet

    Lot VVD-raads­lid Lelystad nog onbeslist na omstreden tweet

    Nog steeds is niet bekend wat er gaat gebeuren met VVD-raadslid Bart Schopman uit Lelystad. De VVD in Lelystad en Schopman maken gebruik van een 'afkoelingsperiode’, nadat de laatste een omstreden tweet de wereld instuurde. Dat zegt Fractievoorzitter Dennis Grimbergen na een overleg dat hij maandagavond voerde met Schopman. Donderdag wordt bekend of en welke maatregelen volgen. Grimbergen: ,,Er zijn verschillende opties. Welke dat zijn ga ik niet zeggen.”

Flevoland