Volledig scherm
PREMIUM
Trainingsmaatjes Kiran Badloe (links) en Dorian van Rijsselberghe (rechts). © Richard Langdon / Watersportverbond

Kiran Badloe uit Lelystad strijdt tegen vriend én concurrent voor plek op Spelen in Tokio

In de olympische selectie voor Tokio 2020 is slechts één plek voor windsurfers. Kiran Badloe uit Lelystad knokt de komende twee jaar nog met regerend olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe om dat ene ticket. Na het WK in Aarhus (Van Rijsselberghe goud, Badloe zilver) staat de Lelystedeling 1-0 achter, maar: ,,We hebben nog twee WK’s te gaan. Er kan nog van alles gebeuren.”

Hoe gek kan het lopen? Vrienden, trainingsmaatjes, concurrenten. Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe, twee Nederlandse topsporters die bij het windsurfen om dat ene ticket voor Tokio strijden. Twee mannen die geen geheimen voor elkaar hebben, twee derde van hun tijd samen doorbrengen over de hele wereld, keihard trainen en veel plezier met elkaar hebben.

  1. Doorstart IJsselmeerziekenhuizen: dit is wat we nu weten

    Doorstart IJsselmeer­zie­ken­hui­zen: dit is wat we nu weten

    Wat als er zich tijdens mijn bevalling thuis een ernstige complicatie voordoet en ik moet met spoed naar het ziekenhuis. Kan ik dan in Lelystad of Emmeloord terecht? Nee, zo blijkt uit de brief die zorgminister Bruno Bruins dinsdagavond aan de Tweede Kamerleden stuurde over de stand van zaken omtrent de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. St Jansdal in Harderwijk gaat voor de overname in Lelystad en Dronten, de Antonius Zorggroep uit Sneek voor Noordoostpolder en Urk. Lelystad krijgt geen volwaardige eerste hulp en ook geen acute verloskunde. Dit is wat we nu weten over de doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen.

Flevoland