Voor de konikpaarden doet het Trekweggebied zijn naam eer aan: de dieren mogen er niet langer leven. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
Voor de konikpaarden doet het Trekweggebied zijn naam eer aan: de dieren mogen er niet langer leven. Afbeelding ter illustratie. © ANP / ANP

Konikpaarden moeten wijken voor kiekendief: dieren uit Oostvaardersplassen naar de slacht

Zo’n negentig konikpaarden uit het Trekweggebied, vlakbij de Oostvaardersplassen, moeten plaatsmaken voor runderen. Een aantal verhuist naar Duitsland, een aantal wordt geslacht. De reden van dit vertrek: de kiekendief.

38 reacties

 • Dennis Janssen

  15 uur geleden
  De onbewoonde eilandjes in de Waddenzee zijn nog puur natuur. Die veranderen nog steeds van vorm en ligging door invloed van zee en wind.
 • Kayliegh Van der wal

  1 dag geleden
  Maar er zijn ook teveel mensen op de wereld, daar hoor je niks over
 • Kayliegh Van der wal

  1 dag geleden
  De hele wereld is al naar de kloten, niet alleen nederland
 • M.H. van den Brink

  1 dag geleden
  In Nederland moet alle natuur eruit zien zoals het is bedacht, dus is het cultuur. Daar is natuurlijk niets mis mee als je het dan ook maar zo benoemd. Heidevelden zijn door ingrijpen van de mens ontstaan, ook de Oostvaardersplassen konden pas ontstaan na het droogleggen van een stuk van het IJsselmeer. Wie kan mij een echt stukje natuur in Nederland aanwijzen dat er nog zo uitziet als 200 jaar geleden ?
 • Jo Buitenhuis

  2 dagen geleden
  Wat een belachelijk beleid weer, zo typisch Nederland. Kunnen zo aanschuiven bij Rutte met een pakje boter op hun hoofd. Had dat eerder verzonnen, en verzin dan iets anders dan de slacht voor die paardjes. Meteen ontslaan die gasten die steeds een puinhoop van maken en vervangen.
 1. Geen treinen tussen Lelystad en Dronten, wel bussen met Kroatische chauffeurs: ‘Keine trein, fahre Ich’
  PREMIUM

  Geen treinen tussen Lelystad en Dronten, wel bussen met Kroatische chauffeurs: ‘Keine trein, fahre Ich’

  De grote stroomstoring van 2 september zorgt aanhoudend voor problemen op het spoor tussen Lelystad en Dronten. Tot medio december rijden er geen treinen. Eerder deze week regende het klachten over mensen die bij de stations in Dronten en Lelystad urenlang stonden te wachten op bussen die niet kwamen. Vrijdag lijkt het beter te gaan in Dronten, al hoef je geen hulp te verwachten van de buschauffeur, want hij verstaat geen Nederlands.