Volledig scherm
Kringloopwinkel De Groene Sluis © De Groene Sluis

Kringloopwinkel Lelystad doneert 65 mille aan goede doelen

LELYSTAD - Voor de vijfde keer heeft kringloopwinkel De Groene Sluis in Lelystad geld gegeven aan goede doelen uit Lelystad en directe omgeving. Dat geld is de winst van het jaar 2016. De afgelopen maanden konden de organisaties zich aanmelden via het inschrijfformulier en daar is een keuze uit gemaakt door een werkgroep van vrijwilligers.

Dit jaar gaat er 65.000 euro naar 39 goede doelen. De bedragen variëren van 500 tot 3.000 euro per goed doel. In totaal heeft De Groene Sluis in vijf jaar al ruim 150.000 euro uitgedeeld.

''Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid goede doelen in Lelystad'', zegt Groene Sluis-bestuurslid Janneke Pikkert. ''Het is geweldig hoeveel stichtingen en verenigingen er zijn die iets doen voor een ander. Er zijn dit jaar 23 van de 39 doelen die voor het eerst geld ontvangen. Dat zegt toch echt iets over de diversiteit van Lelystad.''

Een greep uit de goede doelen: Sint voor elk kind, voedselbank, theatervereniging JTL, Live your dream foundation, Kaatje Keutel, Stal Uniek en Schateiland.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Flevoland