Kristie Rongen ging met Mark Rutte in debat over de toeslagenaffaire.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristie Rongen ging met Mark Rutte in debat over de toeslagenaffaire. © RTL

Kristie bracht Rutte aan het wankelen en baalt nu als een stekker

Kristie Rongen (45) uit Lelystad legde Mark Rutte het vuur aan de schenen tijdens het RTL-debat. Ze ziet als slachtoffer van de toeslagenaffaire Rutte het liefst vertrekken uit de politiek, maar zover is het niet gekomen. Sterker nog: Rutte heeft met zijn VVD ondanks het schandaal nog enkele zetels gewonnen en daar kan de Lelystadse met haar hoofd niet bij.

5 reacties

 • Gert van Lunteren

  2 jaar geleden
  Mw. Kristie Rongen heeft inmiddels wel genoeg aandacht gehad (@Redactie). Probleemloos noemt zij iedereen die op de VVD heeft gestemd gevoelloos. Stuitend dat juist zij, die ervaren heeft hoe vervelend het is 'om over één kam geschoren te worden' zo praat. Bovendien is in dit dossier de HELE politiek/tweede kamer verantwoordelijk. @Ton Ton .... wees niet zo laf en plaats onder je eigen naam. Lees; 'Zo hadden we het niet bedoeld (Jesse Frederik)' dan weet jij beter waarover je het hebt Ton Ton!
 • Ton Odijk

  2 jaar geleden
  @Kornelis en van der Weerd: Rutte kon lachend aftreden, want hij wist dat de VVD toch wel de grootste zou blijven. VVD-stemmers hebben geen last van de toeslagenaffaire. PvdA-stemmers wel, en daarom heeft Asscher zijn lijsttrekkersschap opgezegd. Omdat hij de gedupeerden wèl begrijpt. Ik hoef niet te gokken wat jullie stemmen, dat staat wel vast.
 • Kornelis van der Beek

  2 jaar geleden
  Mevr. Rongen, wat jammer dat u niet de antwoorden kreeg, die u eigenlijk hoopte te krijgen. Sinterklaas is kennelijk aan uw deur voorbijgegaan. Mogelijk hebt u gemist, dat er in het verleden bepaalde misstanden zich hebben voorgedaan waardoor u met maatregelen bent geconfronteerd, die dat moesten voorkomen. Kinderachtig, om zo op de persoon van Rutte af te geven, die al z'n verantwoordelijkheid nam door demissionair te worden.
 • Henk Bartelds

  2 jaar geleden
  De overheid leert het meeste van haar fouten en daarom probeert ze zoveel mogelijk fouten te maken. De behandeling van de coronacrisis is nog erger dan de toeslagenaffaire. Dagelijks overlijden er mensen door inadequate maatregen, door de overtredingen van de maatregelen en door het niet handhaven van de maatregelen. En dagelijks overlijden er ook mensen omdat niet de meest kwetsbare mensen als eersten worden gevaccineerd, maar de meest invloedrijke mensen.
 • Van der Weerd

  2 jaar geleden
  Nou ik weet niet of mevrouw Rongen het in de gaten heeft gehad, maar de regering is gevallen door de toeslagen affaire! Daarmee is de kous af, deze kan niet nogmaals terug komen. Het is jammer voor mevrouw Rongen maar leer er maar mee te leven, want de regering gaat over tot de orde van de dag.
 1. Piloten van Boeings en straaljagers vliegen nu in stokoude Fokkers vanaf Lelystad: ‘We klinken als bommenwerpers’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  3

  Piloten van Boeings en straalja­gers vliegen nu in stokoude Fokkers vanaf Lelystad: ‘We klinken als bommenwer­pers’

  De gloriedagen van vliegtuigbouwer Fokker liggen in een ver verleden, maar in Lelystad leeft de geschiedenis voort. Een groep mannen houdt met de stichting Fokker Four al veertig jaar vier oude lesvliegtuigjes in de lucht. Ze zijn wereldwijd vermaard. ,,Het klinkt alsof we eraan komen met bommenwerpers.’’ Over bevlogenheid, boutjes en broze toekomstplannen.