Een schets van de nieuwe kustlijn van Lelystad
Volledig scherm
PREMIUM
Een schets van de nieuwe kustlijn van Lelystad © Gemeente Lelystad

Kustlijn Lelystad wacht grote facelift met hotel, strand en woningen: ‘We profiteren er niet genoeg van’

Een viersterrenhotel, adventure park, een themapark met de Batavia als middelpunt, stranden en buitendijkse woningen. Lelystad heeft volop ideeën voor de lange kuststrook. Samen met inwoners en andere belanghebbenden wordt het komend jaar gewerkt aan een plan. ,,We profiteren niet genoeg van de kust.’’

13 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Daniël de Boer, deels ben ik het met u eens. Maar wel ff goed lezen wat er staat. Ik heb het over projecten die mislukken of dreigen te mislukken. U bent er maar druk mee om iedereen een antwoord te geven.
 • Chinta M.L. Koster

  2 maanden geleden
  Vervolg: En via een langgerekte veel te hoge brug de oversteek maken bedoel ik letterlijk als figuurlijk. Verbinding maken vanaf de boulevard, haven,of wooncomplex door wat knusse straatjes kunnen slenteren voor wat winkeltjes of museum bezoek zoals in vele steden is er gewoonweg niet. Voor wat boodschappen moet je je auto in. Als je in de haven ligt met je boot is het een dik half uur lopen heen en terug voor wat warme broodjes. Kortom dit eiland blijft een eiland..
 • Chinta M.L. Koster

  2 maanden geleden
  @A.Eggerding. Ik begrijp wel een beetje wat het jammere is van onze kustontwikkeling en uw gemis aan gemak bij deze Batavia- en andere havens. Het gebied dat kennelijk wel met graagte bewoond wordt in de twee grote appartementen complexen ligt tegelijkertijd als op een eiland los van de overige http://wijken.Er is afstand gebleven tussen de laat ik zeggen de overige bewoonde wereld http://aldaar.Je moet tekens een brug over om de andere wijk te kunnen bereiken, alleen al voor je dagelijkse boodschappen...
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  @A Eijsink Niet op hem letten, dat soort mensen snappen niet eens de achtergrond van het vliegveld. Het feit dat zelfs als het nooit open gaat voor de grotere luchtvaart, dat Lelystad Airport altijd een succesvol vliegveld was en zal zijn voor de recreatieve luchtvaart. Statistisch gezien veruit de belangrijkste van Nederland ook. Maakt niet uit, hij noemt ook de OVP, dus hij komt over als iemand die alleen de ''trends'' van kortpittige dames met facebookgroepen volgt.
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  evert koekkoek Heel erg blij mee idd. Btw, Oostvaardersplassen is niet mislukt, belangrijk natuurgebied voor Nederland, vliegveld Lelystad is Schiphol Group, niet Lelystad (bovendien is het het belangrijkste vliegveld voor kleinere luchtvaart en zal dat altijd blijven) Almere is idd een probleem, daarom hebben ze ook niet meer toerisme dan Lelystad, maar heeft dus ook niks te maken met Lelystad. Verder zijn Markerwadden ook een succes gebleken. Wat je zegt slaat kant noch wal, wat is je punt??