Volledig scherm
Automobilist Ben Rademaker passeerde de bijzondere combinatie. © Ben Rademaker

Lantaarnpaaldief uit Almere op A6 gered door Eend

De lantaarnpaaldief die met zijn bijzondere transport op een Renault Twingo in Flevoland strandde blijkt op de A6 gered te zijn door de bestuurder van een Citroën 2 Chevaux (Eend).

Volledig scherm
Ben Rademaker reed langs de Twingo met zijn bijzondere lading. © Ben Rademaker

Deze man had niks met het lantaarnpaaltransport te maken. ,,Hij zag dat de Twingo met zijn bijzondere last op een gevaarlijke plek op de A6 stond en heeft hem op sleeptouw genomen en op een parkeerplaats aan de Oostvaardersdijk achtergelaten. Daar zagen agenten de wagen met de masten op het dak", aldus een woordvoerder van politie Flevoland in reactie op foto's op Facebook, waarbij te zien is dat de Twingo gesleept wordt.

Man uit Almere

De bestuurder van de Twingo is een 28-jarige inwoner van Almere. Waar de man de lantaarnpalen vandaan heeft is nog niet bekend. Daarvan zijn nog geen meldingen gezien. Hij kwam uit de richting van Lelystad. ,,Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Je vraagt je ook af wat je met zo'n buit moet doen. Verkopen als oud ijzer?"

Reeks overtredingen

De Almeerder zit nog ingesloten voor onderzoek. De politie constateerde bij aanhouding direct al een heel rist overtredingen:

- Het rijbewijs B van de bestuurder was al eind 2016 ongeldig verklaard
- Lading mag niet op deze manier vervoerd worden.
- De auto was niet verzekerd.
- APK was al 3 maanden verlopen.
- Bij de bestuurder werd alcohollucht geroken, maar de man wilde niet meewerken aan een ademtest.
- De lantaarnpalen zijn vermoedelijk gestolen in Almere.
- Er lopen nog onderzoeken tegen de man, o.a. voor tanken zonder betalen.

Lees ook:

Lantaarnpaaldief 'loopt' tegen de lamp in Lelystad

 1. VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoaster’

  VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoas­ter’

  Voormalig VVD-raadslid in Lelystad Bart Schopman heeft spijt van de tweet over Forum voor Democratie en PVV die hij zondag plaatste. Schopman twitterde dat potentiële stemmers van de PVV en FvD een laag IQ hebben en dat leidde tot een breuk tussen hem en de liberale partij. Schopman gaat zelfstandig verder als raadslid. ,,De afgelopen dagen waren een pijnlijke rollercoaster. Ik schaam me voor die tweet.’’
 2. Horizon helpt ondernemers Flevoland grenzen te verleggen
  PREMIUM

  Horizon helpt onderne­mers Flevoland grenzen te verleggen

  Ondernemers in Flevoland kunnen de komende tijd een bezoek verwachten van een ‘groeimakelaar’, die komt vragen welke problemen ze ondervinden en waar ze behoefte aan hebben. Het is een initiatief van de nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon, dat werk wil maken van de groei van bedrijvigheid in Flevoland. Samen met andere nieuwe initiatieven moet dat leiden tot meer welvaart en meer banen in Nederlands jongste provincie.
 3. Rust en topdrukte op steenworp afstand van elkaar: ‘We moeten stembiljetten overhevelen’
  video

  Rust en topdrukte op steenworp afstand van elkaar: ‘We moeten stembiljet­ten overheve­len’

  Lelystad was tijdens de vorige Provinciale Statenverkiezingen de gemeente met het laagste opkomstpercentage in het verspreidingsgebied van de Stentor. En het stembureau in basisschool De Sluis had dan weer het laagste percentage van Lelystad tijdens de laatste verkiezingen. Hoe hangt de vlag er nu bij? We namen een kijkje en waren getuige van flinke concurrentie. ,,De biljetten worden gewoon overgeheveld.’’

Flevoland