Lelystad Airport is klaar om als vakantievliegveld van start te gaan. Of het er van komt is onzeker geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad Airport is klaar om als vakantievliegveld van start te gaan. Of het er van komt is onzeker geworden. © Robin Utrecht

Lelystad Airport ligt in coma, welk medicijn brengt de vakantieluchthaven weer tot leven?

AnalyseVerbazing alom nu minister Cora van Nieuwenhuizen zelfstandige groei op Lelystad Airport mogelijk wil maken. Het lijkt een mission impossible, want zelfs regeringspartijen zijn faliekant tegen. Veegt ze hiermee het fundament onder Lelystad Airport van tafel?

 1. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?
 2. Actie ‘boom voor een boom’ moet Flevoland aanplant van half miljoen bomen opleveren

  Actie ‘boom voor een boom’ moet Flevoland aanplant van half miljoen bomen opleveren

  Demi uit Lelystad bracht onlangs haar kerstboom zonder kluit bij de lokale milieustraat van HVC aan de Zeeasterweg in Lelystad. Maar volgens de gemeente verdient elke omgekapte boom eigenlijk een vervanger. Ze ontving daarom een voucher voor het verzilveren van een boompjespakket van PlanBoom. Dit initiatief is samen met de gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland in het leven geroepen, om zo bij te dragen aan meer duurzame keuzes.
 3. Landschapsbeheer Flevoland herhaalt ‘dierenonderzoek’ in Lelystad

  Landschaps­be­heer Flevoland herhaalt ‘dierenon­der­zoek’ in Lelystad

  Veel mensen vinden het leuk om te weten welke dieren in hun tuin zitten. Een groot deel van het stadsoppervlak bestaat uit tuinen. Door te onderzoeken wat daarin allemaal rondscharrelt, ontstaat een goed beeld welke (zoog)dieren er bijvoorbeeld in een stad leven. Zo’n onderzoek naar het gebruik van tuinen door met name vos en andere kleine roofdieren was vijf jaar geleden ‘een succes’ in Lelystad. Reden voor Landschapsbeheer Flevoland om dit project nogmaals uit te voeren in de provinciehoofdstad. Komen er nu andere soorten voor dan toen?

Flevoland