De opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven werd de afgelopen jaren vier keer uitgesteld. Het nieuwe kabinet neemt dit jaar een definitief besluit.
Volledig scherm
PREMIUM
De opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven werd de afgelopen jaren vier keer uitgesteld. Het nieuwe kabinet neemt dit jaar een definitief besluit. © Freddy Schinkel

Lelystad Airport moet veel extra banen opleveren, maar is dat wel zo? ‘Verwacht er niet te veel van’

Dit jaar besluit het kabinet of Lelystad Airport dan eindelijk opengaat. Voorstanders stellen dat de vakantieluchthaven tot veel extra banen leidt. Bovendien is er al fors geïnvesteerd en ligt er een kant en klaar vliegveld; zonde om niet te gebruiken. Maar is dat wel zo?

35 reacties

 • Hans van Dijk

  7 maanden geleden
  Gezien de extreme lange rijen passagiers op Schiphol, zou naast Rotterdam en Eindhoven, ook Lelystad airport een belangrijke rol kunnen spelen op een goede verdeling. Open die luchthaven.
 • Harold Woltman

  10 maanden geleden
  Hier in Harderwijk is tegenstand van een Polenhotel. maar burgermees is voor het vliegveld. Banen worden alleen maar ingevuld door buitenlanders. Wij hebben alleen overlast van geluid en dat er meer huisvesting nodig is. Dan hebben we nog niet over de milieu belasting die een vliegveld brengt.
 • Robbert Scholten

  10 maanden geleden
  Als het goed is dan groeit Lelystad AirPort,zeker als er vol op wordt ingezet en waarom niet,het ontlast Schiphol ,en Nederland heeft activiteit hard nodig,is het niet nu dan over enige jaren,je moet daar wel al nu op inspelen,die milieu gekte is al over de top heen
 • R. Veldhuis

  10 maanden geleden
  Laat het maar gesloten houden. Opmerkingen met de fiets kan ik niets mee en gaat nergen over. Lasten verdelen evenmin. Punt is de luchthaven is nutteloos en we verkwisten wel meer miljarden zie bijvoorbeeld de toeslagen affaire. Beter sluiten we het project af en zetten we de luchtverkeersleiders in op schiphol waar ook al een tekort is.
 • henk dijk

  10 maanden geleden
  weg met dat vliegveld straks met mooi weer heb je buiten de kerosine in de koffie zitten zo laag gaan ze boven kampen . dus weg met dat vliegveld
 1. Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’
  PREMIUM

  Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’

  Wie de komende tijd aardappels koopt in supermarkten of bij de groenteboer, gaat nieuwe namen tegenkomen. De bekende aardappelrassen Bintje, Frieslander en Agria verdwijnen daarentegen langzaamaan uit het schap, want zeven supermarkten gaan over op biologische rassen die beter bestand zijn tegen een beruchte ziekte. De overeenkomst is vandaag getekend in ‘pieperprovincie’ Flevoland, waar ze mede zijn ontwikkeld.