Lelystad Airport moet zelf op zoek naar stikstofruimte, omdat legalisatie via een speciale regeling is afgewezen om onjuiste berekeningen.
Volledig scherm
Lelystad Airport moet zelf op zoek naar stikstofruimte, omdat legalisatie via een speciale regeling is afgewezen om onjuiste berekeningen. © ANP

Lelystad Airport wil open met stikstofrechten van veehouders op Veluwe

De Schiphol Group benadert boeren om hun stikstofrechten te verkopen. Deze zijn nodig voor het krijgen van een natuurvergunning voor Lelystad Airport. Zonder kan het poldervliegveld niet open voor vakantievluchten.

122 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Winny lieverst , waarom zou Lelystad niet open gaan voor mensen uit Flevoland,Overijssel en Gelderland? In de Randstad is het druk genoeg. We zitten niet te wachten op drukte uit de drie door mij genoemde provincies. Zou mooi zijn als die drukte wat zou afnemen.
 • Winny lieverst

  2 maanden geleden
  Toen ze over stikstof rechten begonnen wist ik al dat dit zal gaan gebeuren. Of ze nu door Schiphol of door de Staat worden opgekocht maakt niets uit. Volgens van der Wal moet Schiphol zijn hun functie behouden en Lelystad open.
 • Arend Van Faassen

  2 maanden geleden
  Melle Lorier, de overheid verzint dit niet, maar de boeren die maar wat graag hun voedselproductie stoppen voor de zak met geld van Schiphol. Het is hun keuze!
 • Harold de Vreden

  2 maanden geleden
  Erik Biesmaat @Jammer dat je waarheid niet op deze manier wilt zien. Je bekijkt zekers ook geen politieke debatten? Daar gaat het vaak nog harder en op de persoon aan toe, daar moet je tegen kunnen! Waarschijnlijk stem je ook op de partij van deze mensen, Maar droom fijn verder en je zult zien waar we in gaan belanden met dit waanzin beleid. Het lijkt verdorie wel koehandel !
 • Mello Lorier

  2 maanden geleden
  Te belachelijk voor woorden. Boeren voor die voedsel produceren uitkopen om vakantievluchten te laten plaatsvinden. Hoe verzin je het als overheid.