Volledig scherm
Bataviahaven in Lelystad. Foto: ANP

Lelystad krijgt tijd voor oplossing kantoor Bataviahaven

DEN HAAG/LELYSTAD - De gemeente Lelystad krijgt een half jaar de tijd om alsnog een oplossing te vinden voor het halflege havenkantoor op de pier van de Bataviahaven.

Lelystad had eerder al toegezegd met het nautisch bedrijf Naupar, eigenaar-verhuurder van het pand, om de tafel te gaan zitten en een oplossing te vinden. De Raad van State voegt daar met een deadline van een half jaar een einddatum aan toe. Na dat half jaar moet de gemeente de eventuele wijzigingen doorgeven of alsnog aangeven waarom ze geen verruiming van het gebruik van het kantoor wenst. Daarna doet de Raad einduitspraak.

Recreatie
Met de uitspraak komt het bestuursrechtscollege Naupar-directeur Pouwel Slurink enigszins tegemoet. Hij is het niet eens met de beperkte kantorenbestemming voor zijn pand. De gemeenteraad van Lelystad heeft het kantoorpand alleen een bestemming voor nautische – en recreatiedoeleinden gegeven. Slurink wil op een of twee leegstaande verdiepingen desnoods tijdelijk woningen bouwen, zodat hij kantoor niet noodgedwongen hoeft te verkopen. De gemeente wilde daar vooralsnog niet aan meewerken. Volgens Slurink zijn er allerlei functies mogelijk, bijvoorbeeld woningen waar je een paar maanden kan wonen. Daar komt vast veel belangstelling voor als de luchthaven wordt uitgebreid. Maar ook voor passanten die in de haven komen en woonruimte nodig hebben. Over een half jaar weet Slurink meer.

Flevoland