Gemeente Lelystad is 'zeer teleurgesteld’ over het derde uitstel van de opening van Lelystad Airport voor groot commercieel verkeer.
Volledig scherm
Gemeente Lelystad is 'zeer teleurgesteld’ over het derde uitstel van de opening van Lelystad Airport voor groot commercieel verkeer. © ROBIN UTRECHT

Lelystad teleurgesteld over derde uitstel voor vliegveld

Begrijpen doet ze het ergens wel, maar toch is de gemeente Lelystad ‘zeer teleurgesteld’ over hernieuwd uitstel van de opening van Lelystad Airport voor de grote commerciële luchtvaart. Zo reageert wethouder Janneke Sparreboom (economische zaken) op de Kamerbrief van minister Cora van Nieuwenhuizen, waarin ze schrijft opening per 1 april volgend jaar niet langer haalbaar te achten.

  1. Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweelingbroer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde
    PREMIUM
    Video

    Nick (8) racet op schouders en hakken tegen tweeling­broer Sven op 'vette’ nieuwe glijbaan van De Eemhof in Zeewolde

    Nick Bruinewoud uit Oldebroek was acht jaar geleden sneller dan zijn broer Sven de baarmoeder uit. Maar op de nieuwe duoracer glijbaan van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde troefde zijn tweelinghelft hem af. Net als Koen en Teun den Otter (12) uit Apeldoorn en Yentl en Joëlle Stoeckart (12) uit Lelystad mogen ze de glijbaan testen, nadat de bekende tweelingcoureurs Tim en Tom Coronel het goede voorbeeld en enkele tips hebben gegeven.

Flevoland