De brand was verwoestend voor bruidsmodezaak EMB Fashion in Lelystad.
Volledig scherm
De brand was verwoestend voor bruidsmodezaak EMB Fashion in Lelystad. © Janske Mollen

Lelystadse bruidsmodezaak voor grote maten die door brand werd getroffen is failliet verklaard

updateBruidsmodezaak EMB Fashion in Lelystad is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Medio februari werd het in grote maten gespecialiseerde bedrijf aan de Zuiveringweg op bedrijventerrein Noordersluis getroffen door een grote brand, waarbij meer dan honderd trouwjurken werden verwoest. 

Wie eigenares Evelien Vredeveldt belt, krijgt via haar antwoordapparaat te horen dat ze helaas niemand meer te woord kan staan. Ze verwijst naar mr. Sandra Buddingh van KBS Advocaten te Utrecht, die als curator is aangesteld. Maar Buddingh kan op dit moment nog niks zeggen over de oorzaak van het faillissement. Ook doet ze nog geen mededelingen over eventuele schuldeisers, en wie het faillissement heeft of hebben aangevraagd. ,,Gisteren heb ik na de uitspraak van de rechtbank met mevrouw Vredeveldt gesproken, nu moet ik inventariseren en beoordelen waardoor het faillissement is veroorzaakt. Daar heb ik waarschijnlijk een week of twee voor nodig’’, aldus de curator. 

Veel medewerking

De brand in de bruidsmodezaak van Evelien Vredevelt op 15 februari is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting, waarschijnlijk is een lampje doorgebrand. Vredeveldt probeerde de gedupeerde bruiden alsnog uit de brand te helpen en kreeg daarbij van vele kanten medewerking. Ex-bruiden boden hun trouwjurken aan en andere winkels wilden helpen om snel aan een vervangend exemplaar te komen. Ook bood een collega-ondernemer haar een tijdelijke werkplek in een atelier aan. Of Vredeveldt haar verwoeste zaak opnieuw kon opbouwen zou afhangen van de uitkering van haar verzekering. 

Flevoland