Volledig scherm
Lelystad Airport © anp

‘Lelystadse’ piloten naar Eastern Airlines

LELYSTAD - De Lelystadse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines gaat piloten opleiden voor het Britse Eastern Airlines. Deze maatschappij zit te springen om vliegers en klopte bij AIS aan.

„We werken al samen, wij voeren vluchten uit voor Eastern”, zegt Nicole Scheffer van AIS. Bedoeling is dat de ‘echte toppers’ uit de AIS Flight Academy bij Eastern Airlines terechtkomen, aldus Scheffer. „We hopen dat zeker vijftig procent van de mensen uit onze opleiding die kant op gaat. We proberen dit jaar al mensen door te schuiven.”

Bij AIS kunnen studenten na het behalen van hun brevet meteen een arbeidscontract tekenen. De ‘lucky ones’, in de woorden van Scheffer, kunnen aan de slag bij Eastern Airlines. De Lelystadse maatschappij - AIS is gevestigd op het vliegveld, maar vliegt elders in Europa - wil aspirant-piloten aan zich binden door hen zekerheid te bieden. De opleiding tot piloot kost 132.500 euro, wie dat bedrag neerlegt wil vervolgens niet werkloos thuiszitten. AIS groeit eveneens snel. Het aantal vluchten breidt uit, de vloot ook. Daarom is er bemanning nodig.

Flevoland