Volledig scherm
De auto van Kim Riechers is total loss verklaard. © Eigen foto.

Lelystadse vrouw vindt reddende engel dankzij Facebook

LELYSTAD – Kim Riechers kreeg vorige week de schrik van haar leven. Bij een auto-ongeluk op de A28 tussen Ermelo en Harderwijk raakte ze de macht over het stuur kwijt. Na een bericht op Facebook, dat ruim duizend keer werd gedeeld, vond ze binnen één dag de vrouw die volgens Riechers ‘haar leven heeft gered’.

Doordat Riechers uit Lelystad met haar auto over een voorwerp op de weg reed, spinde de auto een hele tijd rondjes. ,,Wonder boven wonder heb ik het er levend van afgebracht. De vrouw die ik wilde inhalen, redde mijn leven door zachtjes achter de auto aan te blijven rijden met de alarmlichten aan.”

Honderden meters
De auto kwam na honderden meters tot stilstand tegen de vangrail op de middenberm. Bij het ongeluk raakte ze niet ernstig gewond. De auto van Riechers is total loss verklaard. ,,Rijkswaterstaat en de jongen van de berging zeiden ook dat de vrouw echt mijn reddende engel is geweest”, vertelt Riechers. Ze wilde het voorval erg graag met de vrouw bespreken.

Na het ongeluk moest de auto snel weggesleept worden en daardoor heeft ze de vrouw niet meer gezien. Een meisje zag het bericht op Facebook en herkende het verhaal: ,,Binnen 24 uur kreeg ik een reactie. Zij had het van haar vader en die had het weer gehoord van een collega. Zo zie je maar weer wat de kracht van social media is en hoe snel het kan gaan.”

Gesprek
Zondag heeft Riechers één uur gebeld met haar redder. ,,Het was een emotioneel gesprek", zegt Riechers daarover. Dinsdag kan haar held een doos chocolade, bos bloemen en kaart verwachten.

Flevoland