Volledig scherm
© Thinkstock

Lelystedeling vlucht met 180 km/u voor politie

LELYSTAD / UTRECHT - Een 39-jarige inwoner van Lelystad is in de nacht van woensdag op donderdag in Moerdijk aangehouden met een gestolen auto. Dat kon pas na een wilde achtervolging, waarbij meerdere politiewagens bij snelheden van 180 km per uur probeerden de man tot stoppen te dwingen.

De als gestolen aangegeven auto werd 's nachts om 1:40 u. gesignaleerd op de A12. Op de A2 kreeg de verdachte een stopteken van de surveillancewagen. Dat negeerde de Lelystedeling, waarop hij er op hoge snelheid vandoor ging. Een achtervolging werd ingezet en die ging via de A2, A9, A5, A4, A13, A20, A16 en eindigde op de A17 in de richting van Bergen op Zoom ter hoogte van Moerdijk.

Geen gewonde
Tijdens de achtervolging werden er snelheden bereikt van ongeveer 180 km/uur. Meerdere eenheden probeerden de snelheid van de bestuurder te minderen, maar door gevaarlijke manoeuvres van de verdachte lukte dat in eerste instantie niet. Op de A17 kon een politieauto voor het gestolen voertuig komen om zo de snelheid eruit te halen. Hierbij reed de bestuurder tegen de politiewagen aan en kwam vervolgens in de vangrail tot stilstand. Niemand raakte hierbij gewond.

Flevoland