Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Liegende man uit Lelystad valt door de mand bij politiecontrole: meteen cel in en auto kwijt

De politie heeft dinsdagavond een 45-jarige man uit Lelystad opgepakt. Dit gebeurde na een verkeerscontrole, waarbij bleek dat de man eigenlijk niet vrij had mogen rondrijden. 

De man uit Lelystad trok de aandacht van de politie toen hij al slingerend op de A1 bij knooppunt Muiderberg werd gespot. De bestuurder werd in Almere aan de kant gezet. Uit een opsomming van de politie op sociale media valt op te maken dat de man meerdere overtredingen had begaan. Dat begon toen agenten zijn identiteit wilden controleren. De man gaf een valse naam op, namelijk die van zijn broer. Het rijbewijs dat hij toonde, bleek bovendien al in 2006 ongeldig verklaard te zijn.

Celstraf

Waarom de man valse informatie over zichzelf opgaf, werd vrij snel duidelijk. Toen agenten immers zijn identiteit hadden weten te achterhalen, bleek dat de Lelystedeling nog 93 dagen celstraf moest uitzitten. Voor welk vergrijp hij deze straf open had staan, is niet bekend. Bovendien had de man ook niet aan al zijn financiële verplichtingen voldaan, want hij moest nog een bedrag van 6000 euro aan schadevergoedingen betalen. Dit bedrag betaalde hij volgens de politie meteen.

De politie heeft de automobilist aangehouden en zijn auto in beslag genomen. De man ontving daarnaast een dagvaarding vanwege het opgeven van een valse naam en een ongeldig rijbewijs. Ook kan hij een rijontzegging van minstens een half jaar tegemoet gaan zien. Hij is vervolgens overgebracht naar de cel om daar zijn resterende gevangenisstraf uit te zitten. 

Flevoland